Lenscontrole

Het belang van een half-jaarlijkse controle is tweeledig

Lenscontrole

Tijdens een lenscontrole wordt er door een ANVC* gediplomeerde contactlensspecialist gekeken of de lenzen nog corresponderen met de gewenste sterkte, ook wordt er gekeken of het nog verantwoord is voor de ogen om deze lenzen te blijven dragen.

Hierbij maken we onder andere gebruik van een spleetlamp dit is een microscoop met diverse belichtingen en vergrotingen. Aan de hand van deze objectieve en subjectieve bevindingen wordt er in overleg een plan-van-aanpak gemaakt.

Uw contactlensspecialist kan u bovendien elk half jaar op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen, zodat het dragen van contactlenzen nog comfortabeler wordt.

De lenscontrole wordt uitgevoerd volgens een vast protocol en gedocumenteerd bij uw gegevens. Er wordt gevraagd of u nog tevreden bent met uw huidige lenzen wat betreft het zicht en draagcomfort. Daarna volgen er een aantal metingen die daarna samen met uw eigen bevindingen geëvalueerd worden. Zijn er verbeteringen mogelijk? Dan wordt dit eerst uitgeprobeerd met paslenzen om te kijken of dit beter bevalt.

Online een afspraak maken? Klik dan hier

Of neem telefonisch contact met ons op via 0515-417947

* ANVC – Algemene Nederlandse Vereniging Contactlensspecialisten

Advies nodig?

Dikhoff & Schurer opticiens helpt u graag bij het vinden van de juiste lens.

Tjalling Schurer

Opticien en contactlensspecialist