Droge ogen

scroll naar beneden

Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht om hun ogen goed vochtig te houden. Het gevolg is dat de ogen gaan branden en steken of slijm gaan afscheiden. Soms leidt dit weer tot een teveel aan tranen. Deze zijn echter niet van goede samenstelling zodat er geen goede traanfilm op het oog ontstaat en het oog kwetsbaar wordt voor uitdroging.

Behandeling is meestal niet eenvoudig, omdat het lang niet altijd lukt de oorzaak van de droge ogen weg te nemen. Als het probleem wordt veroorzaakt door een ontsteking van de oogleden wordt deze eerst behandeld. Als de traanklier of het bindvlies van het oog door een ziekte onherstelbaar beschadigd is, is het belangrijk om te proberen de irritatie zoveel mogelijk te verminderen. Dit kan men doen door ofwel kunstmatig traanvocht toe te voegen of door het aanwezige traanvocht zo lang mogelijk vast te houden. In onze webshop kunt u hiervoor verschillende soorten oogdruppels vinden. Bij vragen over droge ogen of oogdruppels kunt u altijd contact met ons opnemen.

Droge ogen onderzoek

Tijdens dit onderzoek wordt er gedruppeld met pupil verwijdende druppels. Houdt er rekening mee dat u mogelijk na het onderzoek enkele uren wazig ziet en dus niet mag auto rijden. Wij adviseren daarom iemand mee te nemen en een zonnebril te dragen.
Het onderzoek duurt ongeveer 60 minuten.

Er wordt bij het onderzoek het volgende uitgevoerd:
visus, mydriaticum, netvliesfoto, applanatie tonometrie, hoornvlies, voorste oogkamer, iris, ooglens, glasvocht, oogzenuw, macula, perifere netvlies, diagnose, rapport.

kosten onderzoek (1e consult)                  : Prijs  79,00 euro
ieder herhaalconsult binnen het jaar      : Prijs  39,50 euro
brief doorverwijzing huisarts/oogarts    : Prijs  10,00 euro