Blauw licht filter

Tegenwoordig besteden we veel tijd aan het kijken naar een scherm. TV, computer, tablet en smartphone, al deze apparaten stralen blauw licht uit. Blauw licht heeft een negatief effect op ons welbevinden.

Daar is nu een oplossing voor: de bril met blauw licht filter.

Een paar feiten over blauw licht

  • Blauw licht reduceert de hoeveelheid melatonine in ons lichaam en zorgt er voor dat we wakkerder worden. Dit resulteert echter in slaapstoornissen.
  • Een enquĂȘte onder meer dan 1600 belgische scholieren heeft aangetoont: iedereen die 1x of meer zijn smartphone bekeek, terwijl het licht in de slaapkamer al uit was, had de volgende dag een verhoogde kans (x5) dat hij/zij vermoeid wakker werd.
  • Uit een onderzoek van het Lightning Research Center bleek dat na 2 uur achter een beeldscherm werken, de melatonineconcentratie met 23% verlaagd was.
  • Beeldschermen stralen 3 kleuren uit; blauw, rood en geel. Juist de beeldschermen met LED-technologie hebben een zeer hoog aandeel blauw licht. Dit geldt tevens voor LCD schermen.

Blueberry brillen

We verkopen in de winkel en in onze webshop brillen van Blueberry. Deze hebben allemaal een blauw licht filter in het glas verwerkt. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder leessterkte.

Ook beeldschermglazen kunnen met blauw licht filter worden gemaakt.

Benieuwd wat voor mooie brillen wij voor je hebben? Bekijk ons aanbod