Blauw licht filter

Tegenwoordig besteden we veel tijd aan het kijken naar een scherm. TV, computer, tablet en smartphone, al deze apparaten stralen blauw licht uit. Blauw licht heeft een negatief effect op ons welbevinden.

Helaas is er nog steeds geen duidelijke oplossing tegen dit effect. Ja eentje, het feit dat we minder achter deze apparaten moeten zitten. Maar dat is in deze tijd niet de oplossing.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar Blauw licht filters in brillen. Het zou het blauw licht tegengaan en zo ook de invloed ervan op onze ogen.

Maar de laatste onderzoeken geven geen duidelijk beeld dat deze blauwfilter het gewenste effect heeft. Daarom is ons advies dat er niet standaard een blauwfilter verkocht wordt op onze beeldschermbrillen. De keuze is er voor u als klant wel.

Een paar feiten over blauw licht

  • Blauw licht reduceert de hoeveelheid melatonine in ons lichaam en zorgt er voor dat we wakkerder worden. Dit resulteert echter in slaapstoornissen.
  • Een enquĂȘte onder meer dan 1600 belgische scholieren heeft aangetoont: iedereen die 1x of meer zijn smartphone bekeek, terwijl het licht in de slaapkamer al uit was, had de volgende dag een verhoogde kans (x5) dat hij/zij vermoeid wakker werd.
  • Uit een onderzoek van het Lightning Research Center bleek dat na 2 uur achter een beeldscherm werken, de melatonineconcentratie met 23% verlaagd was.
  • Beeldschermen stralen 3 kleuren uit; blauw, rood en geel. Juist de beeldschermen met LED-technologie hebben een zeer hoog aandeel blauw licht. Dit geldt tevens voor LCD schermen.

Frank&Lucie leesbrillen

We verkopen in de winkel en in onze webshop leesbrillen van Frank & Lucie. Deze hebben allemaal een blauw licht filter in het glas verwerkt. Ze zijn verkrijgbaar met of zonder leessterkte.

De leesbrillen hebben een standaar leessterkte van +1.00, +1.50, +2.00, +2.50 en +3.00 dpt. Ook hebben ze standaard ontspiegeling op de glazen. De mooiste en van goed kwaliteit kant en klare leesbrillen. Maak een statement van je nieuwe leesbril. Want leesbrillen kunnen ook hip zijn!

frank&lucie

Benieuwd wat voor mooie brillen wij voor je hebben? Bekijk ons aanbod