Lenscontrole

Tijdens een lenscontrole wordt er door een ANVC* gediplomeerde contactlensspecialist gekeken of de lenzen nog corresponderen met de gewenste sterkte, ook wordt er gekeken of het nog verantwoord is voor de ogen om deze lenzen te blijven dragen.

Wilt u een lenscontrole laten uitvoeren? U kunt altijd online een afspraak maken of neem telefonisch contact met ons op: 0515 417 947

‘Mijn ogen worden jaarlijks gecontroleerd en ze kunnen de lenzen ook opsturen. Ik woon nu op kamers in Amsterdam, maar zo krijg ik toch mijn lenzen van mijn vertrouwde opticien’

Hoe werkt een lenscontrole?

Hierbij maken we onder andere gebruik van een spleetlamp, dit is een microscoop met diverse belichtingen en vergrotingen. Aan de hand van deze objectieve en subjectieve bevindingen wordt er in overleg een plan-van-aanpak gemaakt.

De lenscontrole wordt uitgevoerd volgens een vast protocol en gedocumenteerd bij uw gegevens. Er wordt gevraagd of u nog tevreden bent met uw huidige lenzen wat betreft het zicht en draagcomfort. Daarna volgen er een aantal metingen die daarna samen met uw eigen bevindingen geëvalueerd worden. Zijn er verbeteringen mogelijk? Dan wordt dit eerst uitgeprobeerd met paslenzen om te kijken of dit beter bevalt.

Uw contactlensspecialist kan u bovendien elk half jaar op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen, zodat het dragen van contactlenzen nog comfortabeler wordt.

Direct langskomen? Plan een afspraak in