Nachtlenzen

Nachtlenzen draagt u terwijl u slaapt. Als u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. Nachtlenzen raken niet uw hoornvlies (cornea), maar drijven als het ware op uw traanfilm. Door de druk van de lens neemt de voorkant van uw oog een andere vorm aan.

Voor meer informatie over nachtlenzen kunt u altijd bellen of een afspraak maken. Voor vragen bel: 0515 417 947.

Waarom kiezen voor nachtlenzen?

  • U hoeft overdag geen lenzen of bril meer te dragen
  • Uw ogen wennen er snel aan
  • De correctie is veilig en volledig omkeerbaar
  • Goed alternatief voor een laserbehandeling
  • Het kan de achteruitgang van de ogen bij kinderen beperken
  • Twee keer per jaar controle, ieder jaar nieuwe lenzen

Overdag goed zien zonder bril of lenzen

Deze vervorming zorgt ervoor dat u overdag kunt zien, zonder bril of lenzen. Nachtlenzen zijn een goede oplossing, wanneer u vaak last heeft van hooikoorts, droge ogen of aan een watersport doet zoals waterpolo. Ideaal dus om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt dragen. Nachtlenzen geven u de vrijheid en comfort als u wakker bent.

Direct langskomen? Plan een afspraak in

Aanmeten

Voor het aanmeten van nachtlenzen wordt er een corneabeeld gemaakt van uw ogen. Met een corneatopograaf wordt er een topografisch beeld gevormd. Dit is belangrijk omdat op deze manier de vorm van uw ogen nauwkeurig in beeld worden gebracht. Zodra de vorm van het oog inzichtelijk is en uw sterkte opgemeten is, worden de nachtlenzen precies op maat gemaakt.

Controles

Nachtlenzen werken op een andere manier dan ‘gewone’ lenzen. Daarom is de belangrijk dat u in de beginfase regelmatig op controle komt om te kijken of de lenzen de juiste werking hebben.

Jaarlijks vervangen

Nachtlenzen gaan één jaar mee en moeten ieder jaar vervangen worden. Alleen op deze manier kan een goede werking van uw nachtlenzen gegarandeerd worden en worden beschadigingen en infecties aan het hoornvlies voorkomen.

Wat kosten nachtlenzen?

De eenmalige aanmeetkosten bedraagt € 150,- Dit is inclusief instructies, vier lenscontroles, toilettas, starter lenzenvloeistof, zuignapje en oogdruppels.