Zachte lenzen

De lens is gemakkelijk te gebruiken bij allerlei activiteiten

Zachte lenzen

De zachte lens is de meest gedragen contactlens ter wereld. Het draagcomfort is optimaal, waardoor veel mensen deze verkiezen boven andere type lenzen. De lens is gemakkelijk te gebruiken bij allerlei activiteiten, is goed hanteerbaar en heeft een snelle gewenningsperiode.

Deze type lens is er in verschillende uitvoeringen qua draagtijd. De meest gebruikte zachte lens is het type maandlens. Ook zijn er 2-weekslenzen en daglenzen. De daglenzen komen steeds meer in opkomst, dankzij de hygiënefactor en draagcomfort.  Het steeds opnieuw vervangen van de lenzen houdt het oog in gezonde conditie.

Zachte lenzen zijn er in sferische, torische (cilinder)  en multifocale varianten. Zo is de zachte lens voor bijna iedereen een optie.

Tegenwoordig maakt men gebruik van siliconen hydrogel, wat zorgt voor meer zuurstofdoorlaatbaarheid en daarmee gezondere ogen. Dus minder last van droge of vermoeide ogen aan het einde van een dag. De lenzen markt is volop in beweging en ontwikkeling.

Voor meer informatie over zachte lenzen en de nieuwste ontwikkelingen, kunt u altijd bellen of een afspraak maken.

Type lenzen

De zachte lenzen zijn er in dag-, 2 weeks- en maandlenzen.

Daglenzen:

Het dragen van daglenzen is de meest hygiënische vorm van lenzen dragen. Simpelweg omdat de draagtijd 1 dag bedraagt en ze dan gewoon kunt weggooien. De volgende dag begint u gewoon weer met een nieuw paar. Dit betekent ook dat daglenzen niet gereinigd of bewaard hoeven worden.

2-weekslenzen:

Weeklenzen zijn voor iedereen die van gemak houdt. Want deze lenzen kunt u 2 weken overdag dragen of 1 week dag en nacht.  Bij dag en nacht dragen kunt u ze na een week gewoon weggooien en een nieuw paar gebruiken. Bij alleen overdag gebruik, moet u de lenzen wel bewaren en reinigen.

Maandlenzen:

Zoals de naam al zegt, is de draagtijd van deze lenzen een maand. En na een maand wordt de volgende blister geopend. Het bewaren en reinigen van dit type lens is dus wel belangrijk. We kunnen u uitgebreid informeren over de contactlensvloeistoffen. Voor zowel zachte maandlenzen als harde (jaar)lenzen.  Sommige maandlenzen kunnen ook dag & nacht gedragen worden.

Voor meer informatie over de type lens die bij u past,  kunt u altijd bellen of een afspraak maken.

Advies nodig?

Dikhoff & Schurer opticiens helpt u graag verder met uw zicht.

Guido Alkema

Opticien en contactlensspecialist