Skip to main content

Mijn naam is Leonie Marijke van Wier, 18 jaar en ik loop stage sinds augustus 2019 bij Dikhoff & Schurer Opticiens. Voor de opleiding MBO 4 Opticien moet ik ieder jaar een stage adres vinden om het vak in de praktijk te leren. Ik heb ervoor gekozen om zowel het 2de, als 3de jaar bij Dikhoff & Schurer te blijven, omdat ik het hier erg naar mijn zin heb. Ik leer veel en krijg steeds meer verantwoordelijkheden.  Naast de stage (2 dagen in de week) werk ik hier ook elke zaterdag.

Jullie kunnen mij (her)kennen van de telefoon maar ook in de winkel. Ik kijk mee met collega’s die oogmetingen uitvoeren, help en adviseer de klanten bij het verkopen van brillen. Bij het verkopen van brillen adviseer ik ook welk glas er het beste gekozen kan worden voor het optimale zicht.

Ik moet nog één jaar naar school en dan mag ik mij officieel opticien noemen. Ik heb nog wel de wens om verder te studeren. De vervolg opleiding zou dan voor mij aan de HU (Hogeschool Utrecht) zijn waar ik de opleiding HBO Optometrie wil gaan volgen. Deze opleiding duurt 4 jaar.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in het zwembad. Ik zwem op Nationaal niveau bij HZ&PC in Heerenveen. Mijn specialiteit is de 50 & 100 meter vrijeslag en de 100 meter wisselslag.

Ik ben dan niet nieuw in het bedrijf maar hoop dat jullie het toch leuk vonden om te lezen wie ik ben en wat ik doe.