Skip to main content

Wereld Glaucoomweek 2021: tijdige diagnose voorkomt gezichtsveldverlies

Bent u 40 jaar of ouder, zit de oogaandoening glaucoom bij u in de familie, of heeft u een bril sterker dan +6 of -6? Dan raden wij u aan om uw ogen te laten controleren op glaucoom, een oogaandoening die ongemerkt kan leiden tot verlies van gezichtsveld en zicht. De Oogvereniging en de OVN vragen hier aandacht voor tijdens de Wereld Glaucoomweek van 7 tot en met 13 maart 2021.

In het kader van de Glaucoomweek vindt u bij ons informatie over het belang van vroegtijdige controle.

Glaucoom is een oogaandoening waar u in het begin niet veel van hoeft te merken. Langzaam wordt uw gezichtsveld kleiner, maar het ontbrekende beeld wordt meestal door uw hersenen ingevuld. De meest voorkomende vormen van glaucoom kenmerken zich door een verhoogde oogdruk. Bent u 40 jaar of ouder, komt glaucoom bij u in de familie voor of heeft u een bril sterker dan +6 of -6? Dan is het risico op glaucoom groter. Neem in dat geval contact met ons op om uw ogen door één van onze optometristen om uw ogen te laten controleren. Zonder (tijdige) behandeling – meestal door middel van oogdruppels – kan glaucoom leiden tot blijvende vermindering van gezichtsveld en zelfs tot blindheid.

In de week van 7 t/m 13 maart (dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag) kunt u bij ons terecht voor een kort consult waarbij onze optometristen Piet Schurer & Nada Dhahir uw ogen onderzoeken op mogelijke glaucoom. Dit korte consult bestaat uit het onderzoeken van de visus, fundus en de oogdruk. Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

0515 – 417 947

Wilt u meer lenzen over Glaucoom? Klik dan hier!