Skip to main content

Het is weer voorjaar! Wat fijn, maar dat betekent ook hooikoorts!!!  Je kunt er behoorlijk geïrriteerde ogen van krijgen. Bereid je maar vast voor op heel wat niesbuien, een loopneus, en tranende ogen.  Helemaal niet fijn, maar zeker niet als je ook nog eens lenzen draagt.

Draag je lenzen? Dan kan het best wel eens zo zijn dat je meer last van hooikoorts hebt. Dit komt doordat stuifmeel tussen de lens en je oog komt te zitten waardoor je alleen maar meer irritatie krijgt. Het gevolg, je gaat je in ogen wrijven waardoor het alleen nog maar erger wordt.

Heb je heel erg veel last van hooikoorts, probeer dan zoveel mogelijk een (zonne)bril te dragen als de pollen uitkomen. Maar gelukkig kan je meer doen om de irritatie te verzachten.

  • Druppel je ogen bijvoorbeeld met een oogdruppel uit de Hylo serie.

Hylo Dual intense

De Hylo-Dual INTENSE is niet geschikt voor lensdragers. Deze druppel is voor intensieve bevochtiging van droge ogen en stabilisatie van de traanfilm. Het verlicht ontstekingssystemen zoals jeuk en een branderig gevoel. Zonder conserveermiddel. 

 

hylo dual

De Hylo-Dual is geschikt voor lensdragers. Deze druppel bevochtigt droge ogen, stabiliseert de traanfilm en vermindert ontstekings- en allergische symtomen zoals jeuk en een brandend gevoel. 

  • Naast de oogdruppels kun je ook na gaan denken om tijdelijk dag-lenzen te dragen. Op deze manier begin je elke dag met nieuwe lenzen, wat super hygiënisch is.
  • Zorg ervoor dat je echt goed je lenzen schoonmaakt. Was je handen grondig voordat je je lenzen in en uit doet.
  • En andere optie is om over te stappen op nachtlenzen. Op deze manier corrigeren de lenzen ‘s nachts je ogen terwijl je slaapt. Hierdoor kijk je overdag scherp zonder bril of lenzen en kun je gedurende dag gewoon oogdruppels gebruiken ter verlichting.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.