Slijpatelier

Iedere bril begint met een montuur en glazen. De glazen komen bij ons binnen als ronde schijven. Deze schijven slijpen we nog zelf in ons slijpatelier tot de perefecte vorm voor in je bril.
Het blijft dus handwerk. Natuurlijk zijn de apparaten wel veranderd in de loop der jaren. Onderaan in ons museum vind je een slijpsteen die ze vroeger gebruikten. Inmiddels hebben we een 'Mr. Blue' die we volledig naar onze wensen kunnen laten slijpen. En komt daarna ons handwerk er aan te pas.

“Met je handen bezig zijn en iets moois maken. Dit is wat werken in ons slijpatelier inhoudt. Het perfecte glas in een mooi montuur maken en zo de klant tevreden stellen met optimaal zicht!”

Jeljer SchurerSlijpexpert
Schurer 1958
Oud Eigenaar

Anne Schurer in 1958

Het slijpteam van 1958. Op de foto zie je Anne Schurer sr. en Zoethout.

In deze tijd werd alles gedaan in de werkplaats. Glazen slijpen, brillen repareren, gouden sieraden maken, klokken repareren etc.

laatste onderdeel in het slijpproces

Afsoeten

Dit is de laatste stap in het slijpen van brilglazen. De laatste scherpe randjes worden van het glas geslepen. En het krijgt een mooi afgerond laagje. Dit heet afsoeten.
Opticien en slijpexpert

Jeljer Schurer

Jeljer Schurer, de kleinzoon van Anne Schurer sr. heeft na de CIOS en de Luchtmobile brigade gekozen voor het optiekvak. Zijn familieroots achterna.

Hij slijpt (bijna) alle glazen die in onze winkel verkocht worden. Een specialist in ons slijpatelier.

Mr. Blue systeem

Slijp apparatuur

Ons slijpproces bestaat uit 3 onderdelen. Waarvan je de eerste 2 ziet.
1990

Slijpsteen