Optometrie

Onderzoek om eventueel aanwezige oogafwijkingen op te sporen

Optometrie

De optometrist is uw eerste aanspreekpunt voor de gezondheid van uw ogen. Als het gaat om  hoofdpijnklachten, droge/rode ogen, dubbelzien, vlekken en flitsen zien kunt u terecht bij onze optometrist . Tevens zoekt hij naar staar, verhoogde oogdruk, suikerziekte, macula degeneratie om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer.

Als u twijfelt over de gezondheid van uw ogen kunt u altijd bij ons binnen lopen. Dikhoff&Schurer opticiens is gespecialiseerd in Optometrie en bij ons is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig.

Op regionaal niveau werken oogartsen, huisartsen en optometristen nauw met elkaar samen. Dat heeft als voordeel dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Onze optometrist is lid van de OVN en werkt volgens de Gedragscode voor Optometristen, volgt na- en bijscholing en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (landelijk erkend kwaliteitskeurmerk). Hij kan u gericht adviseren, behandelen of doorverwijzen naar de oogarts.

Veelvoorkomende oogaandoeningen:

Advies nodig?

Dikhoff & Schurer opticiens helpt u graag verder met uw zicht.

Piet Schurer

Optometrist, contactlensspecialist en opticien | AGB-Code 44100522 | KP-nummer 19907924187