Hylo-Comod®

 14,00

De Hylo-comod oogdruppels zijn speciaal voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en brandende ogen. Het helpt de bevochtiging van het oog te verbeteren, dankzij een van nature in het oog aanwezige hyaluronzuur.

  • De verpakking is vernieuwd.
Categorie:

Beschrijving

HYLO-COMOD is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 1 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water. HYLO-COMOD kan worden gebruikt om de bevochtiging van het oogoppervlak te verbeteren bij droge of branderige ogen of bij het gevoel dat er iets in zit, door omgevingscondities of na chirurgische ingrepen aan het oog.

Jeukende ogen, een branderig gevoel, snel vermoeide ogen of het gevoel van zand in de ogen, kunnen erop duiden dat het oogoppervlak niet voldoende van vocht wordt voorzien. Bij bijvoorbeeld langere tijd in een geklimatiseerde ruimte of achter de computer, kan de natuurlijke traanfilm tekortschieten. Om de oogweefsels volledig te laten functioneren, moeten ze echter voortdurend door een traanfilm worden bevochtigd.

Ook bij een chirurgische ingreep of bij oogletsel kan de natuurlijke afscheiding van traanvocht verminderd zijn. De regeneratie van de oppervlakteweefsels van het oog vereist echter continue een toereikende bevochtigen. Door het gebruik van HYLO-COMOD worden hoornvlies en bindvlies langdurig van vocht voorzien, zodat fysiologische genezingsprocessen optimaal kunnen verlopen.

HYLO-COMOD bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden. Daarbij blijft het gezichtsvermogen volledig behouden. Daarmee wordt het oog langdurig beschermd tegen een gevoel van droogheid en irritaties. Dit is bijzonder van belang voor dragers van contactlenzen, omdat de contactlens alleen optimaal wordt verdragen, wanneer hij in voldoende traanvocht kan drijven. HYLO-COMOD kan tijdens het dragen van contactlenzen worden toegediend. Het dragen van harde of zachte contactlenzen wordt door gebruik van HYLO-COMOD aangenamer, zonder dat zich korstjes of afzettingen vormen.

Omdat HYLO-COMOD geen conserveermiddelen bevat, wordt HYLO-COMOD over het algemeen uitstekend verdragen. HYLO-COMOD is bovendien fosfaatvrij, zodat eventuele complicaties door vorming van afzettingen in het hoornvlies worden vermeden.

De druppels zijn na opening 6 maanden houdbaar.

Extra informatie

Type verzorgingsproduct

Oogdruppels

Verpakkingseenheid

10 ml

Merk

Productsamenstelling

1 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water.

Verzending

Voor bestellingen boven de €30,- is de verzending binnen Nederland gratis. Voor bestellingen onder de €30,- zijn de verzendkosten €3,50. Wanneer u uw bestelling komt afhalen bij onze winkel te Sneek, betaalt u geen verzendkosten.