Hylo-Parin®

 15,00

HYLO-PARIN bevochtigt en verzorgt het hoornvlies en het bindvlies en bevrijdt het van door omgevingscondities veroorzaakte irritaties van het oog. Daardoor worden de symptomen van roodheid, branden en jeuk verzacht.

  • De verpakking is vernieuwd
Categorie:

Beschrijving

HYLO-PARIN is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 1 mg/ml natriumhyaluronaat, 1300 I.E./ml heparine natrium (uit varkensdarmslijmvlies) en glycerol, citraatbuffer en water. HYLO-PARIN bevochtigt en verzorgt het hoornvlies en het bindvlies en bevrijdt het van door omgevingscondities veroorzaakte irritaties van het oog. Daardoor worden de symptomen van roodheid, branden en jeuk verzacht.

Brandende, jeukende, tranende ogen en het gevoel van zand in de ogen of droge ogen zijn symptomen van een geïrriteerd oog. Men wrijft in de ogen, maar de klachten blijven. Dat is een teken dat het oog niet van voldoende vocht wordt voorzien. Het oppervlak van een gezond oog heeft een gladde, gelijkmatige traanfilm, die het weefsel functioneel in stand houdt en stof of vuildeeltjes wegspoelt. Bepaalde omstandigheden belasten het oog extra, en verminderen de fysiologische functionaliteit van de tranen. Daartoe behoren het verblijf in geklimatiseerde, stoffige ruimtes of intensief werk aan een beeldscherm. Met vorderende leeftijd wordt de traanproductie minder.

HYLO-PARIN bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden. Deze zogeheten bioadhesieve eigenschap wordt door heparine ondersteund. Heparine is eveneens een fysiologische substantie, die qua samenstelling lijkt op het natriumzout van hyaluronzuur. Het natriumzout van hyaluronzuur en heparine verzorgen het hoornvlies en het bindvlies en bevochtigen samen met de natuurlijke tranen het oppervlak van het oog. Het oog is door een lang aanhoudende en stabiele traanfilm verzorgd en zodoende beschermd tegen door omgevingscondities veroorzaakte irritaties. HYLO-PARIN is vrij van conserveermiddelen en bevat fysiologische substanties, zodat het in het algemeen uitstekend verdragen wordt.

Extra informatie

Type verzorgingsproduct

Oogdruppels

Verpakkingseenheid

10 ml

Merk

Productsamenstelling

1 mg/ml natriumhyaluronaat, 1300 I.E./ml heparine natrium en glycerol, citraatbuffer en water.

Verzending

Voor bestellingen boven de €30,- is de verzending binnen Nederland gratis. Voor bestellingen onder de €30,- zijn de verzendkosten €3,50. Wanneer u uw bestelling komt afhalen bij onze winkel te Sneek, betaalt u geen verzendkosten.